suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Työttömien terveyspalvelut

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Yli 300 päivää työttömänä olleiden terveystarkastukset toteutetaan Salon Työvoiman palvelukeskuksen tiloissa. Asiakas voi varata terveystarkastusajan asioidessaan Työ- ja elinkeino- tai sosiaalitoimistossa.

Salon työvoiman palvelukeskuksen asiakkaille tehdään terveystarkastus asiakkuuden alkaessa.

Alle 300 pävää työttömänä olleet voivat varata ajan terveydenhoitajalle omalta terveyasemaltaan puhelimitse tai nettiajanvaruksen kutta.

Toimi näin

Mikäli työttömyytesi on kestänyt alle 300 päivää, voit varata ajan terveydenhoitajalle terveystarkastukseen omalta terveysasemaltasi puhelimitse tai nettiajanvarauksen kautta.

Yli 300 päivää työttömänä olleiden terveystarkastukset toteutetaan Salon Työvoiman palvelukeskuksen tiloissa. Voit varata terveystarkastusajan asioidessasi Työ- ja elinkeino- tai sosiaalitoimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Mikäli työttömyytesi on kestänyt alle 300 päivää, voit varata ajan terveydenhoitajalle terveystarkastukseen omalta terveysasemaltasi puhelimitse tai nettiajanvarauksen kautta.

Yli 300 päivää työttömänä olleiden terveystarkastukset toteutetaan Salon Työvoiman palvelukeskuksen tiloissa. Voit varata terveystarkastusajan asioidessasi Työ- ja elinkeino- tai sosiaalitoimistossa. Salon työvoiman palvelukeskuksen asiakkaille tehdään terveystarkastus asiakkuuden alkaessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 9.4.2021