suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Työttömien palvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työttömien palveluiden tarkoituksena on edistää työllistymistäsi, koulutustasi sekä osallisuuttasi yhteiskunnassa.

Työttömien palveluihin kuuluvat työttömien terveystarkastuksen ja aktivointisuunnitelman lisäksi TYP-palvelu sekä kuntouttava työtoiminta.

TYP-palvelun tavoitteena on edistää työllistymistä, koulutukseen hakeutumista ja ammatillisen osaamisen ylläpitämistä, työkykyisyyttä ja kuntoutumista sekä aktiivista otetta elämään. Moniammatillisen tuen ja ohjauksen lisäksi TYP tarjoaa asiakkaille aktivoivia ja kuntouttavia palveluja. Tavoitteena on löytää sopiva työ, koulutus tai muu pidempiaikainen ratkaisu työttömyyteen.

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa asiakkaan työllistymisvalmiuksia, hyvinvointia ja elämänhallintaa. Työtoimintaa on 1-4 päivää viikossa ja 4-8 tuntia päivässä, sopimuksen mukaan. Myös työtoimintapaikka ja työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti. Työnhakijalle maksetaan työttömyysetuus ja tämän lisäksi kulukorvaus 9e/työtoimintapäivä. Työtoimintapaikat löytyvät kuntien yksiköistä, yhdistyksistä, seurakunnilta sekä Kokkotyö-säätiöltä tai valtion virastoista/laitoksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Ehtona TYP-palvelun käytölle:

  • Työttömän työllistymisen edistäminen edellyttää kunnan/kuntayhtymän, TE-toimiston ja Kelan järjestämisvastuulle kuuluvien palvelujen yhteensovittamista.
  • Työmarkkinatukea on maksettu vähintään 300 päivää tai kun työttömyys on kestänyt yhdenjaksoisesti vähintään 6 kuukautta (alle 25 -vuotias) tai 12 kuukautta (25 vuotta täyttänyt).

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnat tukevat sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla neuvontaa ja työmahdollisuuksia. Tuettu työllistyminen koskee henkilöä, joka vamman, sairauden, meneillään olevan kuntoutuksen tai muun syyn vuoksi tarvitsee työllistymiseensä erityistukea. Tukimahdollisuuksista saa tietoa kunnan sosiaalitoimesta. Tavoitteena on palkkatyösuhteen syntyminen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 22.6.2020