suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tyrnävän kunta

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Tyrnävä
  • Julkinen palvelu

Neuvontaa saa mm. terveyteen, työkykyyn, kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Työ- ja elinkeinosuunnittelijalta saat tukea ja opastusta työnhakuun, koulutukseen, työharjoitteluun yms. liittyvissä asioissa. Henkilökohtaisten tapaamisten aikana suunnitellaan sopivia ratkaisuja asioiden edistämiseksi työnhakijan oman tilanteen huomioon ottaen.

Työ- ja elinkeinosuunnittelija auttaa mm. työhakemusten ja ansioluettelon tekemisessä, työkokeilupaikan ja palkkatuetun työn etsimisessä ja koulutusmahdollisuuksien kartoittamisessa. Myös ajanvaraukset esim. työttömien terveystarkastukseen, talous- ja velkaneuvontaan yms. tapahtuu työ- ja elinkeinosuunnittelijan kautta.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä työ- ja elinkeinosuunnittelija Sanna Mathliniin kunnantalolla.

Voit olla yhteydessä myös suoraan terveyskeskukseen terveyteesi liittyvissä kysymyksissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTyrnävän kunta
Palvelun toteuttaaTyrnävän kunta
Alue Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tyrnävän kunta
Päivitetty: 28.5.2019