suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Rauman seudun TYP tarjoaa työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille neuvoa terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Työttömien palveluohjaus on tarkoitettu raumalaisille ja eurajokelaisille työttömille työnhakijoille. Tavoitteena on työttömyyden katkaisu ja työhön kuntoutus. Asiakkaat voivat tulla joko TE-toimiston tai sosiaalitoimiston lähettämänä tai suoraan palvelukeskuksen kutsusta.

Asiakkaalle luodaan yksilöllinen palvelukokonaisuus moniammatillisen yhteistyön avulla. Suunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan kanssa ja siihen liittyvät tiiviit asiakastapaamiset. Suunnitelman toteuttamiseen ovat käytettävissä mm. valmennuspalvelut, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, koulutus, kuntoutuspalvelut, terveyspalvelut ja projektit.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 4.5.2020