suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Nokian kaupungin työllisyyspalveluissa saat työllistymiseesi liittyvää palveluneuvontaa ja -ohjausta. Työllisyyspalveluiden työntekijät neuvovat ja opastavat sinua palveluihin hakeutumisessa sekä toteuttavat työhönvalmennuspalveluita.

Toimi näin

Työllistymiseesi liittyvää neuvontaa ja ohjeita saat ottamalla yhteyttä työllisyyspalveluiden työntekijöihin.

Asiointipisteessä saat tarvittaessa työnhakuun ja TE-toimiston verkkoasiointiin liittyvää palveluneuvontaa maanantai-keskiviikko klo 9-11 ja klo 13-15. Lisäksi Asiointipisteen palveluneuvoja ottaa vastaan työnhakuun liittyviä asiakirjoja Nansotalolla 2. kerros TE-toimiston aula.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu nokialaisille työttömille työnhakijoille. Palveluihin ohjaudutaan palvelutarpeen mukaisesti. Palvelun aloittamisesta sovitaan TE-toimiston, työllisyyspalveluiden ja asiakkaan kanssa laaditussa aktivointisuunnitelmassa tai monialaisessa työllistymissuunnitelmassa.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömien palveluohjauksessa neuvojat ohjaavat terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemisessa ja niiden yhteensovittamisessa.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta. Palvelu on suunnattu työttömille ja henkilöille, joita työttömyys uhkaa.

Palvelun toteuttaa

Nokian kaupunki

Palvelusta vastaa

Nokian kaupunki
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 22.6.2023