suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu
Alue Laukaa
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Laukaan kunnan työllisyyspalvelut vastaa pitkään työttömänä olleiden henkilöiden yksilöllisten tarpeiden mukaisesta työllistymisen ja työhön kuntoutumisen palveluohjauksesta.

Palveluohjaus tukee asiakkaan osaamisen kehittämistä, terveyden tilan selvittämisessä, työkyvyn arvioinnissa, elämänhallinnan vahvistamisessa ja kuntoutumisessa. Palveluohjaus tukee asiakkaan polkua työllistymistä edistävien palvelujen kautta avoimille työmarkkinoille.

Palveluohjaus tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaan, kunnan eri hallintokuntien, työ- ja elinkeinotoimiston, Kelan, yhdistysten ja yritysten kanssa asiakkaan työllistymisen edistämiseksi.


Toimi näin

Työttömien palveluohjaukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä palveluohjaajaan tai työkykykoordinaattoriin. Kunnan työllisyysyksikkö sijaitsee Laukaan kirkonkylässä (Virastosydän, 2. kerros). Työkykykoordinaattorin löydät osoitteesta Laukaantie 22.

Lisätietoja työllisyysyksikön palveluista sekä henkilöstön yhteystiedot löydät kunnan verkkosivulta.


Kenelle ja millä ehdoin

Työttömien palveluohjaus on tarkoitettu pitkään työttömänä oleille.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta