suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Kun työttömyytesi on pitkittynyt tai olet ollut kauan sairauslomalla, työkyvyn selvittely voi olla tarpeellinen. Jos olet epävarma työkyvystäsi, mietit kuntoutusvaihtoehtoja tai olet epävarma siitä, minkälaisia palveluita tarvitset, ota yhteyttä palveluohjaajaan.

Palveluohjaaja auttaa kartoittamaan tilannettasi ja työkykyäsi sekä miettii kanssasi, miten kannattaa edetä. Palveluohjauksen tavoite on selkeyttää kokonaistilannettasi ja auttaa sinua löytämään tie oikeiden palveluiden ja etuuksien piiriin. Palveluohjaaja on tukena eri etuuksien ja kuntoutuspalveluiden hakemisessa sekä terveydentilan selvittelyssä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 8.10.2021