suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi tarjoaa työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esim. terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat tarjolla olevista palveluista ja niihin hakeutumisesta. Neuvojat opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen. Työttömät voivat saada palveluohjausta esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvoja eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. Työnhaussa ja koulutukseen hakeutumisessa neuvonnassa ei vastaa kunta, vaan TE-toimisto.

Haapaveden kaupunki on mukana Pohjois-Pohjanmaan monialainen yhteispalvelu TYP -verkostossa, jonka päätoimipiste sijaitsee Oulussa.

Toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse joko sosiaalitoimistoon, työllisyyskoordinaattoriin tai "Virikevieraat ja kylätalkkarit"-hankkeen työntekijöihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu pitkäaikaistyöttömille. Laki määrittää palvelun saamisen ehdot, mm. työttömyyden kesto.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021