suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Työttömien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityön asiakkailla on usein erityisesti työllistymiseen, kouluttautumiseen ja kuntoutumiseen liittyviä kysymyksiä. Aikuissosiaalityössä käsitellään yhdessä asiakkaan kanssa näihin liittyviä kysymyksiä.

Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat tekevät palvelutarpeen arvioinnin ja asiakassuunnitelmat yhdessä mm. TE-hallinnon kanssa.

Käytössä on myös työllistymistä edistävä monialainen palvelu eli TYP-palvelu. Jokaisessa Essoten kunnassa asiakas saa TYP-palveluja tarvittaessa. Nuorten osalta palvelua tuottaa Ohjaamo Olkkari. Työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä Essote tekee tiivistä yhteistyötä jokaisen Essoten kunnan kanssa.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä Etelä-Savon TYP-palveluihin, Ohjaamo Olkkariin, sosiaalitoimistoon Essoten eri kunnissa tai TE-toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 21.12.2020