suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Työtoiminta

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Rautalammin kunnan työtoimintaa järjestää pääsääntöisesti työkeskus Kokkatoiminta. Myös avotyötoimintapaikkoja on kunnassa olemassa. Työtoiminnan tarkoituksena on edesauttaa asiakkaan arjen sujuvuutta sekä edistää ja ylläpitää toimintakykyä. Palvelusta tehdään aina asiakassuunnitelma ja päätös. Työtoiminnasta maksetaan asiakkaalle päivittäinen korvaus. Asiakas maksaa itse aterian ja kuljetuksen.

Toimi näin

Ota yhteys kunnan sosiaalityöntekijöihin niin saat lisätietoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkuuden alkaminen edellyttää aina sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin, jonka kunnan sosiaalityöntekijä laatii yhdessä asiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa.

Palvelu on maksuton.

Kunta maksaa pientä korvausta läsnäolopäiviltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Työpäivän aikana tarjoiltava ateria ja työmatkat voivat olla maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautalammin kunta
Palvelusta vastaaRautalammin kunta
Alue Rautalampi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 31.5.2021