suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Työtoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Perusturvakuntayhtymä Akseli
Alue: Masku, Mynämäki, Nousiainen
Palvelun kieli: suomi

Toiminnan tavoitteena on hyvä elämänlaatu tarjoamalla toimintakykyä edistävää ja ylläpitävää toimintaa. Toiminnan tavoitteena on mahdollisimman yksilöllisesti räätälöity toiminta, joka tukee asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Palvelu on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille ja soveltuvin osin mielenterveyskuntoutujille.


Toimi näin

Palveluun hakeutuessa tulee täyttää kirjallinen hakemus joka osoitetaan kehitysvammapalveluihin.


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluiden piiriin kuuluvat kehitysvammaiset aikuiset. Toimintakyvyn arviointiin ja työtoimintaan osallistuvat ne mielenterveyskuntoutujat, jotka eivät sovellu muiden palvelujen piiriin. Päihteettömyys ja toimintaan soveltuminen edellytyksenä toimintaan osallistumiselle.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton. Työtoiminnassa on mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun 6 euroa / lounas.


Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Työpäivän aikana tarjoiltava ateria ja työmatkat voivat olla maksullisia.


Palvelun toteuttaa: 
Perusturvakuntayhtymä Akseli