suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Työtoiminta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Sinulla on mahdollisuus toteuttaa itseäsi työtoiminnassa sosiaalisessa ympäristössä. Työtoiminta on työnluonteista työtä ja sitä kaupunki järjestää toimintakeskuksissa ja avotyötoimintana normaaleilla työpaikoilla.

Toimintakeskuksia ovat Kontinkankaan työkeskus, Kipinän toimintakeskus, Toimintakeskus Tsemppi ja Kierrätyskeskus.

Osallistu työtoimintaan osa- tai kokoviikkoisesti toiveittesi mukaisessa työtehtävässä mm. alihankinta-, siivous-, kädentaitojen -, pyykkihuolto-, puu-, logistiikka -, postinlajittelu-, postinkuljetus-, musiikki- tai lounaskahvilatyössä.

Jos työtoimintasi sujuu hyvin toimintakeskuksessa, voit hakea avotyötoimintaan. Se on työtoimintaa normaalilla työpaikalla sinulle sovelletuin työtoimintatehtävin ja –ajoin. Sinulle etsitään yhteistyössä ohjaajan kanssa soveltuva avotyötoimintapaikka. Ohjaaja ohjaa työtoimintaasi ja huolehtii muista sitä koskevista järjestelyistä.

Saat työtoiminnasta työosuusrahaa hyvinvointilautakunnan ohjeen mukaisesti.

Toimi näin

Soita erityisryhmien palveluohjaukseen tai alueesi sosiaalityöntekijälle. Voit myös asioida erityisryhmien palveluohjauksessa tai hyvinvointikeskuksessasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos sinulla on erityisen tuen ja ohjauksen tarvetta, olet vammainen, kehitysvammainen, mielenterveys- ja/tai päihdekuntoutuja tai muuten vajaakuntoinen ja sinulla on riittävät omatoimisuustaidot.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Työpäivän aikana tarjoiltava ateria ja työmatkat voivat olla maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020