suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Työterveyshuolto

  • Palvelu
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Paraisten työterveyshuolto toimii Paraisten terveysaseman tiloissa. Työterveyshuolto tarjoaa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, sekä sairaanhoitoa eri alan yrityksille, yrittäjille sekä maanviljelijöille. Työterveyshuolto tarjoaa myös ergonomisia selvityksiä ja psykologipalveluja. Työterveyshuollossa palvelee sekä työterveyslääkärejä, että työterveyshoitajia. Toimintamuodot ovat vastaanottoja, työpaikkaselvityksiä ja kolmikantakeskusteluja.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPargas stad
Palvelusta vastaaPargas stad
Alue Parainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 19.7.2021