suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Työterveyshuoltoa tarjotaan työnantajille, yrittäjille sekä maanviljelijöille. Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, hyvin toimiva työyhteisö, työhön liittyvien sairauksien ehkäisy, sekä työntekijän työkyvyn ja toimintakyvyn ylläpitäminen ja terveyden edistäminen. Työterveyshuollon kautta voi saada työterveyshoitajan ja -lääkärin lisäksi psykologin ja fysioterapeutin palveluja.

Toimi näin

Työterveyshuoltoon hakeudutaan ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Ylitornion kunta on siirtänyt työterveyshuoltopalveluiden tuottamisen Lappica Oy:lle 1.1.2019 alkaen.

Työterveys Lappican ajanvarausnumero on 020 692 190.

Työterveyshuolto palvelee Ylitorniolla osoitteessa Mellantie 5 (neuvolan tiloissa)

Työterveyshoitaja Päivi Rantakeisu, puh. 020 6190 948, etunimi.sukunimi@lappica.fi

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 13.2.2020