suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Saarikan työterveyshuolto tarjoaa työterveyshuoltopalveluja alueensa yrityksille ja niiden työntekijöille sekä yrittäjille ja maatalousyrittäjille. Työterveyshuollon palvelut tuotetaan moniammatillisen työryhmän avulla. Työryhmäämme kuuluu työterveyslääkäreitä , työterveyshoitajia, työfysioterapeutteja, työpsykologeja sekä terveyskeskusavustajia.

Toiminnan lähtökohtana on mahdollisimman hyvä yhteistyö asiakasyrityksen johdon, esimiesten, työntekijöiden, työsuojeluorganisaation ja työterveyshuollon välillä. Yhteinen tavoitteemme on edistää työn ja työympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta, työyhteisön toimintaa sekä työntekijän terveyttä ja toimintakykyä työuran eri vaiheissa ja ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja tapaturmia


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun myöntäminen perustuu työnantajan ja palvelun tuottajan väliseen sopimukseen.

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta.


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka