suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lumijoen kunta

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työterveyshuolto on työntekijöiden terveyden ja työolojen kehittämiseen tähtäävää toimintaa, jolla tuetaan henkilön työkykyisyyttä koko työuran ajan. Työnantaja ja työterveyshuollon palveluntuottaja suunnittelevat yhdessä työterveyshuollon toiminnan sisällön ja toimenpiteet, jotka perustuvat työpaikan tarpeisiin.

Lumijoen kunta on ulkoistanut lakisääteisen kunnan järjestämisvelvollisuuden piiriin ...

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja itsensätyöllistäjät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien arviointi ja hallinta. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta, kuten hyvinvointialueelta. Hyvinvointialueen on järjestettävä työterveyshuollon palvelut alueellaan toimiville yrityksille, jotka haluavat ostaa palvelut hyvinvointialueelta.

Palvelusta vastaa

Lumijoen kunta
Tekstistä vastaa: Lumijoen kunta
Päivitetty: 9.12.2022