suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Lapinlahden kunnan työterveyshuollon palvelut ovat saatavilla Lapinlahden terveyskeskuksessa ja Varpaisjärven terveysasemalla. Työnantajat/yrittäjät voivat halutessaan tehdä sopimuksen työterveyshuollon palveluiden ostamisesta terveyskeskuksen työterveyshuollosta.

Työterveyshuolto tarjoaa yrityksille lakisääteistä työterveyshuollon toimintaa (KELA 1).

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantaja on velvollinen työterveyshuoltolain (1383/2001) mukaan järjestämään ja kustantamaan työterveyshuoltopalvelut palveluksessaan oleville työntekijöille. Lisäksi yrittäjä voi ostaa itselleen työterveyshuollon palvelut. Palveluiden laajuus määräytyy voimassa olevasta lainsäädännöstä. Työnantaja/yrittäjä päättää yhdessä työterveyshuollon kanssa laadittavan toimintasuunnitelman sisällöstä ja laajuudesta.

Työterveyshuolto tarjoaa asiakkailleen ja yrityksille lakisääteiset, ennaltaehkäisevät työterveyshuollon palvelut. Toimintasuunnitelmaan voidaan sisällyttää myös työterveyshuollon muiden asiantuntijoiden palveluita (työfysioterapeutti, ravitsemusterapeutti, psykologi).

Toimi näin

Työterveyshuollon ajanvaraus työterveyshoitajien ja -lääkärin vastaanotoille on arkisin klo 8:00 -9:00.

Ajanvarausvastaanotot ovat Lapinlahden terveyskeskuksessa ma-to klo 8:00-15:30 ja pe 8:00-13:30. Varpaisjärven terveysasemalla työterveyshuollon vastaanotot toteutuvat arkisin ajanvarauksella.

Työterveyshoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta on Lapinlahden terveyskeskuksessa arkisin klo 8:00-9:00.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapinlahden kunnan työterveyshuolto tarjoaa kunnan työntekijöille työterveyshuollon palvelut, jotka sisältävät myös työterveyshoitajan sairaanhoidon ja työterveyslääkärin yleislääkäritasoisen sairaanhoidon.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen. Kustannukset maksaa työnantaja.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 22.6.2020