suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuunmeren Työterveys Oy

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Tarjoamme hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisia työterveydenhuollon palveluja sopimusasiakkaillemme. Tavoitteena on henkilöstön hyvinvointi sekä toimiva työyhteisö ja työympäristö.

Toiminta pohjaa voimassa olevaan työterveyshuoltolakiin ja Valtioneuvoston asetukseen 708/2013.

Toimi näin

Työterveyshoitajalle varataan puhelin- tai vastaanottoajat nettiajanvarauksen kautta, muut ajanvaraukset ja yhteydenottopyynnöt palvelunumerosta. Asiakkaidemme käytössä on palvelunumeron takaisinsoittopalvelu. Sopimusasioissa ja uusissa sopimuksissa palvelee asiakasvastaava työterveyshoitaja ja laskutusasioissa palvelevat työterveyssihteerit.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelujen käyttö edellyttää työnantajan kanssa tehtyä sopimusta.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuunmeren Työterveys Oy
Palvelusta vastaaKainuunmeren Työterveys Oy
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuunmeren Työterveys Oy
Päivitetty: 28.4.2022