suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Työterveyshuolto tuottaa palveluja julkishallinnon ja yritysten työntekijöille, yrittäjille ja maatalousyrittäjille kunkin toimijan työterveyshuollon sopimuksen mukaisesti.

Haapavedellä työterveyshuollon palvelutuottajana toimii Terveystalo.

Toimi näin

Varaa aika verkossa tai soittamalla Terveystalon asiakaspalveluun 030 6000.

Yhteydenotot toimipaikkoihin ja vastaanottoa pitäviin asiantuntijoihimme asiakaspalvelun kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 22.6.2020