suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Työsuojelutarkastus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Työsuojelutarkastukset ovat keskeinen osa työsuojeluviranomaisen valvontaa. Tarkastuksilla annetaan valvottavan lainsäädännön perusteella ohjeita työolojen parantamiseksi ja työsuojelutoiminnan kehittämiseksi. Tarkastuksia suunnataan erityisesti aloille, joilla riskit ovat suurimmat. Työsuojeluvalvonnalla pyritään myös edistämään työnantajan ja työntekijöiden välistä yhteistoimintaa työsuojeluasio ...

Toimi näin

Yleensä tarkastaja ottaa etukäteen yhteyttä työnantajaan tarkastuksen ajankohdan sopimiseksi. Käsiteltävät asiat kerrotaan etukäteen toimitettavassa tarkastusilmoituksessa.

Ennen työsuojelutarkastusta varmista, että tarkastusilmoituksessa ilmoitetut tarvittavat asiakirjat ovat tarkastuksen aikana helposti saatavilla. Arvioi jo ennen tarkastusta työpaikkasi työsuojelutoimintaa. Voit hakea arvioinnin tueksi tietoa Tyosuojelu.fi-verkkopalvelusta. Varmista, että työntekijöiden edustaja on tarkastuksella mukana.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarkastuksia tehdään kaiken kokoisille työpaikoille. Tarkastuksia voidaan tehdä myös pyynnöstä.

Työsuojelutarkastuksesta laadittava tarkastuskertomus toimitetaan työpaikalle viimeistään 1 kuukauden kuluessa tarkastuksen päättymisestä tai kun kaikki tarvittava aineisto on valvovan viranomaisen käytössä.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta (44/2006)

Palvelun toteuttaa

Aluehallintovirasto

Palvelusta vastaa

Aluehallintovirasto
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 13.6.2022