suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Työpaja

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä toimiva työpaja on perustettu 2006 ja se pyrkii edistämään nuorten aktivoitumista ja koulutukseen hakeutumista sekä työllistymistä.

Pajalla tehtävä kestävään kehitykseen perustuva työ tähtää yksilön työ- ja toimintakyvyn vahvistamiseen ja pajalainen tekee työpajalla töitä omien edellytystensä mukaan. Työpajalla tehdään muun muassa metallitöitä, pienrakentamista, puutöitä ja ympäristönhoitoa.

Työpajalla olevat nuorten palveluna on kuntouttava työtoiminta, työkokeilu tai palkkatuettu työ riippuen asiakkaan tilanteesta ja palvelutarpeesta.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Työpajalle voi hakeutua ottamalla yhteyttä Petäjäveden kunnan työllisyyspalvelupäällikköön tai vaihtoehtoisesti etsivän nuorisotyön kautta. Työllisyyspalvelupäällikön tai etsivän nuorisotyön ohjaajan kanssa kartoitetaan palvelutarve, jonka perusteella voidaan miettiä työpajajaksoa osana palvelua.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat työttömät nuoret, jotka ovat ilmoittautuneet työttömiksi työnhakijoiksi tai joiden osalta on tehty yhteistyösopimus lähettävän tahon kanssa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 6.4.2020