suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Työpaikkasuomi

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työpaikkasuomi kehittää yrityksesi ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistä suomen kielellä. Kielen opetuksessa keskitytään esimerkiksi työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin tai yrityksen työturvallisuus- tai muuhun materiaaliin.

Työpaikkasuomi on osa Talent Boost -palvelukokonaisuutta, ...

Toimi näin

  1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  2. Tutustu työpaikkasuomen palveluntuottajiin (palvelualusta.fi).
  3. Tee esitys yhteishankintakoulutuksesta. Käytä ensisijaisesti sähköistä lomaketta. Mikäli sähköisen lomakkeen toimittaminen ei ole mahdollista, täytä tulostettava lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)" ja lähetä lomake paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  4. Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi henkilöstön koulutustarpeet ja tekee alustavan koulutussuunnitelman.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpaikkasuomen vähimmäiskesto on pääsääntöisesti 70 oppituntia (á 45 min). Vähimmäiskestosta voidaan kuitenkin joustaa yrityksen erityistarpeiden mukaan. Koulutus jaksotetaan yrityksen tarpeiden mukaan ottaen huomioon koulutuksen tavoitteet ja kesto. Tyypillinen jaksotus on kahdesta neljään oppituntia kerran tai kaksi viikossa.

Palvelu on harkinnanvarainen ja maksullinen. Työpaikkasuomen koulutuksen rahoittavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Työnantajan maksuosuuteen vaikuttavat yrityksen koko ja liikevaihto tai tase. Yrityksen maksuosuus on TäsmäKoulutuksessa 30–50 % kokonaishinnasta, RekryKoulutuksessa 30 % kokonaishinnasta ja MuutosKoulutuksessa 20 % kokonaishinnasta.

Palvelun toteuttaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 31.7.2023