suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työntekijän rekrytointi

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

TE-toimisto tarjoaa yrityksille ja työnantajille avoimen työpaikan täyttämiseen liittyvää rekrytointineuvontaa sekä tietoa alan työnhakijoista ja työmarkkinatilanteesta. Rekrytoinnin asiantuntijat auttavat löytämään työhön oikean osaajan. TE-toimisto myös myöntää hakemuksesta erilaisia tukia silloin, kun palkattava työntekijä on työtön.

Voit valita useita erilaisia verkkopalveluja ja tapoja työntekijän löytämiseksi.

 • Julkaise työpaikkailmoituksesi TE-palvelujen Avoimet työpaikat -hakupalvelussa.
 • Anna TE-toimistolle tehtäväksi etsiä ja esitellä sinulle TE-palvelujen asiakasrekisteristä valitsemasi määrä hakukriteerisi täyttäviä hakijoita.
 • Järjestä rekrytointitilaisuus yhdessä TE-toimiston kanssa.
 • Etsi sopivaa työntekijää niiden työnhakijoiden joukosta, jotka ovat parhaillaan kehittämässä osaamistaan työvoimakoulutuksessa. Selaa koulutuksia, jotka ovat alkaneet. Saat kouluttajilta lisätietoja mm. koulutusohjelman sisällöstä ja tavoitteista, aikatauluista ja työssäoppimisen toteutuksesta.

TE-toimistot tarjoavat työtä niille työnhakijoille, joiden ammattitaito ja osaaminen vastaavat työn vaatimuksia. Työtarjoukset ovat työnhakijaa velvoittavia.

Toimi näin

Voit julkaista työpaikkailmoituksen:

 • Kirjautumalla Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkoasiointikanavaan ja laatimalla ilmoituksen palvelun ohjeiden mukaan. Ilmoitus julkaistaan heti TE-palvelujen Avoimet työpaikat -hakupalvelussa. Palvelu hakee sinulle automaattisesti tehtävään sopivia työnhakijoita sekä näyttää työpaikkaan tehdyt työtarjoukset.
 • Tekemällä ilmoituksen puhelimitse TE-toimistoon.
 • Ilmoittamalla avoimen työpaikan verkkolomakkeella. Viikonloppuna tai pyhäpäivänä jätetty ilmoitus käsitellään vasta ensimmäisenä arkipäivänä.

Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa voit myös

 • hakea CV:nsä julkaisseita työnhakjoita ja tilata sähköpostiisi uusia ilmoituksia työhön sopivista henkilöistä
 • selata käynnissä olevia työvoimakoulutuksia
 • jättää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön.

Soita TE-toimistoon, kun tarvitset neuvoja rekrytoinnissa tai Sopimustyönantajan käyttäjätunnuksia.

Yleisneuvontaa työntekijän rekrytoinnista sekä siihen liittyvien verkkoasiointikanavien käytöstä saat myös Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Maksuttomat rekrytointipalvelut ovat kaikkien Suomesta työntekijöitä rekrytoivien yrityksien ja muiden organisaatioiden sekä työnantajina toimivien yksityishenkilöiden käytettävissä.

Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkoasiointikanavaan kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista joko verohallinnolta saatavalla Katso-tunnisteella tai TE-toimiston myöntämällä Sopimustyönantajan käyttäjätunnuksella.

Avoimen työpaikan voi ilmoittaa myös ilman tunnistautumista.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotEtelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 26.3.2020