suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työntekijän rekrytointi

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimistot ja kuntakokeilut tarjoavat yrityksille ja työnantajille avoimen työpaikan täyttämiseen liittyvää neuvontaa sekä tietoa alan työnhakijoista ja työmarkkinatilanteesta. Rekrytoinnin asiantuntijat auttavat sinua löytämään työpaikkaasi oikean osaajan. TE-toimistot ja kuntakokeilut myöntävät myös erilaisia tukia silloin, kun palkattava työntekijä on työtön.

Voit hyödyntää erilaisia tapoja työntekijän löytämiseksi.

  • Julkaise työpaikkailmoitus Työmarkkinatorilla.
  • Anna TE-toimistolle tai kuntakokeilulle tehtäväksi etsiä ja esitellä sinulle TE-palvelujen asiakasrekisteristä valitsemasi määrä hakukriteerisi täyttäviä hakijoita.
  • Järjestä rekrytointitilaisuus yhdessä TE-palveluiden kanssa.
  • Etsi sopivaa työntekijää työvoimakoulutuksessa osaamistaan kehittämässä olevista työnhakijoita. Selaa koulutuksia, jotka ovat alkaneet. Saat kouluttajilta lisätietoja koulutusohjelman sisällöstä ja tavoitteista, aikatauluista ja työssäoppimisen toteutuksesta.

Toimi näin

Voit julkaista työpaikkailmoituksen Työmarkkinatorille, kun olet kirjautunut palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun luot työpaikkailmoituksen, Työmarkkinatori ehdottaa sinulle paikkaan sopivia työnhakijoita.

Voit ilmoittaa avoimen työpaikan myös verkkolomakkeella. Viikonloppuna tai pyhäpäivänä jätetty ilmoitus käsitellään vasta ensimmäisenä arkipäivänä.

Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkopalvelussa voit selata käynnissä olevia työvoimakoulutuksia tai jättää TE-toimistolle tai kuntakokeilulle yhteydenottopyynnön.

Yleisneuvontaa työntekijän rekrytoinnista saat TE-palvelujen yritys- ja työnantaja-asiakkaan neuvontapalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Maksuttomat rekrytointipalvelut ovat kaikkien Suomesta työntekijöitä rekrytoivien yrityksien ja muiden organisaatioiden sekä työnantajina toimivien yksityishenkilöiden käytettävissä.

Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -verkkopalveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.

Avoimen työpaikan voi ilmoittaa myös ilman tunnistautumista.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotEtelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 12.8.2022