suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työntekijän rekrytointi Euroopasta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

EURES-palvelu (European Employment Services) auttaa kun haluat rekrytoida EU/ETA-maista työntekijän. TE-toimiston EURES-asiantuntijat neuvovat ja auttavat rekrytoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa, kohdemaan valinnassa sekä käynnistävät rekrytoinnin yhdessä kohdemaan EURES-palvelun kanssa. EURES-asiantuntijat voivat vastata työpaikkailmoituksen tiedusteluihin, ottaa hakemukset vastaan puolestasi sekä tehdä kanssasi esivalinnan. Lisäksi EURES voi järjestää haastattelu tai info-tilaisuuden ulkomailla, olla mukana tilaisuuksissa ja myös opastaa ulkomaalaisia työntekijöitä muuttoon ja suomalaiseen työelämään liittyvissä asioissa.

EURES-palvelu järjestää online- ja onsite-rekrytointitapahtumia kotimaassa ja EU/ETA-maissa. Näihin työnantajat voivat osallistua itse tai jättää työpaikan EURES-asiantuntijan markkinoitavaksi.

Eurooppalaisen rekrytoinnin tukena on käytössä myös EURES-portaali, jonka työpaikkasivuilla voi ilmoittaa avoimista työpaikoista, ja jossa työnantaja voi selata työntekijöiden ansioluetteloita. Tämän lisäksi työpaikkailmoituksen voi julkaista eri maiden kansallisilla työpaikkasivuilla.

Rekrytointien tueksi on tarjolla monenlaisia tukipalveluita. Eka EURES työpaikka -tuki on rahallista tukea yritykselle uuden työntekijän asettautumisen ja perehdytyksen kustannuksiin. Organisaatio voi hankkia yhteisrahoitteisesti koko työyhteisön kansainvälistymisvalmennusta, ja ulkomaalaisille työntekijöilleen suomen tai ruotsin kielen koulutusta työpaikalla.

Toimi näin

Ota yhteys oman alueesi TE-toimistoon tai TE-toimiston EURES-asiantuntijaan. EURES-asiantuntijalta saat lisätietoa rekrytoinnin käynnistämisestä, voit sopia osallistumisesta rekrytointitapahtumiin, saat lisätietoa EURES-portaalin hyödyntämisestä ja saat neuvoa rekrytoinnin tukipalveluista, valmennuksista ja koulutuksista.

Kenelle ja millä ehdoin

EURES-palveluun pääsevät kaikki yritykset ja muut organisaatiot, jotka eivät ole löytäneet Suomesta sopivaa työntekijää tai haluavat rekrytoinnin tukipalveluita. Tietoa Eka EURES-työpaikka -tukien saamisen edellytyksistä löydät TE-palveluiden verkkosivujen EURES-osiosta.

Palvelu on maksuton.

Tietoa Työpaikkasuomi/ruotsi-koulutusten sekä Kansainvälinen työyhteisö -valmennuksen edellytyksistä ja yrityksen/organisaation omasta maksuosuudesta löydät TE-palveluiden verkkosivujen Kansainvälisen työyhteisön kehittäminen -osiosta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotUudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 24.3.2020