suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virtain kaupunki

Työnhaun neuvonta ja ohjaus

  • Palvelu
  • Virrat
  • Julkinen palvelu

Virtain kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Virrat ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Virtain kaupungin työllisyyspalvelujen järjestämät työnhaun neuvonta- ja ohjauspalvelut auttavat työnhakijoiksi ilmoittautuneita hakemaan ja löytämään osaamistaan vastaavaa työtä ja palveluja. Lisäksi TE-toimiston valtakunnallinen puhelinpalvelu neuvoo työnhaussa.

OMA-valmentajasi ottaa sinuun yhteyttä ja voit keskustella hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Voit myös itse olla yhteydessä OMA-valmentajaasi tai Virtain kaupungin työllisyyspalveluihin, jos sinulla on tarve saada palveluja ja tarvitset apua työnhakuusi. Palvelusi valitaan sen mukaan, mitä tarvitset ja mikä parhaiten auttaa sinua työllistymään.

Ilmoittautuessasi työnhakijaksi kerrot, millaista työkokemusta ja osaamista sinulla on. Näiden tietojen perusteella Virtain kaupungin työllisyyspalvelut voi lähettää sinulle työtarjouksia. Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa Virtain kaupungin työllisyyspalvelut ja OMA-valmentaja viestii sinulle myös muista sinulle soveltuvista työpaikoista.

Kun olet työtön ja työttömyytesi jatkuu pidempään, Virtain kaupungin työllisyyspalvelut haastattelee sinua noin kolmen kuukauden välein tai tarvittaessa.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Virtain kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas.

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa. Kun tarvitset yleisneuvontaa työnhausta ja Virtain kaupungin työllisyyspalvelujen palveluista, Virtain kaupungin työllisyyspalvelujen tai Oma asiointi henkilöasiakkaalle -verkkoasiointikanavan käytöstä, voit soittaa Te-palveluiden valtakunnalliseen palvelunumeroon tai kysyä neuvoja puhelinpalvelun Chatissa.

Jos et ole Suomen kansalainen, eikä sinulla ole mahdollisuutta ilmoittautua verkossa, Te-toimisto voi käynnistää työnhaun paperilomakkeella tai avoimella verkkolomakkeella. Paperilomakkeen saat Virtain kaupungintalon asiointipisteeltä, josta se myös lähetetään Te-toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Henkilökohtaisen työnhakuneuvonnan ja -ohjauksen saamiseksi sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Virtain kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirtain kaupunki
Palvelusta vastaaVirtain kaupunki
Alue Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virtain kaupunki
Päivitetty: 14.7.2021