suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Työnhaun neuvonta ja ohjaus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Nokian kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Nokia ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Nokian kaupungin työllisyyspalveluiden järjestämät työnhaun neuvonta- ja ohjauspalvelut auttavat työnhakijoiksi ilmoittautuneita hakemaan ja löytämään osaamistaan vastaavaa työtä ja palveluja. Lisäksi TE-toimiston valtakunnallinen puhelinpalvelu neuvoo työnhaussa.

OMA- valmentajasi ottaa sinuun yhteyttä ja voit keskustella hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Voit myös itse olla yhteydessä OMA- valmentajaasi tai Nokian kaupungin työllisyyspalveluihin, jos sinulla on tarve saada palveluja ja tarvitset apua työnhakuusi. Palvelusi valitaan sen mukaan, mitä tarvitset ja mikä parhaiten auttaa sinua työllistymään.

Ilmoittautuessasi työnhakijaksi kerrot, millaista työkokemusta ja osaamista sinulla on. Näiden tietojen perusteella Nokian kaupungin työllisyyspalvelut voi lähettää sinulle työtarjouksia. Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa Nokian kaupungin työllisyyspalvelut ja OMA- valmentaja viestii sinulle myös muista sinulle soveltuvista työpaikoista.

Kun olet työtön ja työttömyytesi jatkuu pidempään, Nokian kaupungin työllisyyspalvelut haastattelevat sinua noin kolmen kuukauden välein tai tarvittaessa.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Nokian kaupungin työllisyyspalveluiden asiakas.

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -palvelussa. Kun tarvitset yleisneuvontaa työnhausta, Nokian kaupungin työllisyyspalveluiden palveluista tai Oma asiointi henkilöasiakkaalle -verkkoasiointikanavan käytöstä, ota yhteyttä palvelunumeroomme. Voit myös soittaa TE-palveluiden valtakunnalliseen palvelunumeroon tai kysyä neuvoja puhelinpalvelun Chatissa.

Jos et ole Suomen kansalainen, eikä sinulla ole mahdollisuutta ilmoittautua verkossa, TE-toimisto voi käynnistää työnhaun paperilomakkeella tai avoimella verkkolomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Henkilökohtaisen työnhakuneuvonnan ja -ohjauksen saamiseksi sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Nokian kaupungin työllisyyspalveluiden asiakas.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 26.3.2021