suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Työnhakuvalmennus

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Vesilahden kunta vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Vesilahti ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

  1. jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai
  2. jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Työn hakeminen on taitoa, jota voi opiskella. Työnhakutaitoja kehittäessäsi opit arvioimaan omaa osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi miten yritykset rekrytoivat henkilöstöä ja käyttämään sinulle parhaiten soveltuvia työnhakukanavia.

Kun olet opiskellut työnhakutaitoja, osaat paremmin hakea tietoa työmarkkinoista, yrityksistä ja työpaikoista.

Työnhakutaitojen kehittäminen on itsenäistä tiedonhankintaa ja ohjausta tiedon lähteille keskusteluja omasta osaamisesta ohjaajan ja muiden osallistujien kanssa ja työhakemuksen ja ansioluettelon kirjoittamista ohjatusti.

Työnhakutaitoja voi opiskella Vesilahden kunnan työllisyyspalvelujen työnhakuvalmennuksessa.

Työnhakuvalmennus: Työnhakuvalmennus on maksutonta ja kestää 1-10 päivää. Valmennuksia järjestetään sekä verkossa että lähiopiskeluna Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut tai palveluntuottajien toimipisteissä. Työnhakuvalmennus on työllistymistä edistävä palvelu, joten opiskeluaikana saat samaa työttömyysetuutta kuin saisit työttömänä työnhakijana. Huolehdi siitä, että pidät työnhakusi voimassa.

Toimi näin

Kysy tulossa olevista valmennuksista OMA-valmentajaltasi ja ilmoittaudu valmennukseen Vesilahden kunnan työllisyyspalvelujen ilmoittamalla tavalla. Opiskelusta voidaan sopia työllistymissuunnitelmassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Työtöntä Vesilahden kunnan työllisyyspalvelujen työnhakija-asiakasta saatetaan velvoittaa osallistumaan työnhakuvalmennukseen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVesilahden kunta
Palvelusta vastaaVesilahden kunta
Alue Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 16.4.2021