suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Kun tarvitset palveluja ja etuuksia työnhakusi tueksi, ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon tai työllisyyden kuntakokeilukuntaan. Ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänäsi.

Kela ja työttömyyskassat maksavat työttömyysetuutta vain niille henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet työnhakijoiksi.

Työnhaun aloittamisen jälkeen pääset keskustelemaan työllistymiseesi liittyvistä asioista TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeiluun osallistuvan kotikuntasi asiantuntijan kanssa. Asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat työn hakemisessa ja oikeiden palvelujen valitsemisessa.

Kun työnhakusi päättyy tai ilmoitat TE-toimistolle muutoksista, tee se myös verkkoasioinnissa.

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistoon tai kuntakokeiluun viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänäsi. Työnhakijaksi ilmoittautumiskanava vaihtelee sen mukaan, minkä maan kansalainen olet, ja vastaako asiakkuudestasi TE-toimisto vai kuntakokeilukunta, ja oletko ilmoittautumassa työnhakijaksi ensimmäistä kertaa.

Suomen kansalainen

Aloita työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussa. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietojesi perusteella.

EU-/ETA-maan kansalainen

Kun sinulla on suomalainen henkilötunnus, aloita työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussa.

TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä alkuhaastattelun järjestämiseksi. Laadittavaa kotoutumislain mukaista alkukartoitusta ja kotoutumissuunnitelmaa varten tulee esittää EU-kansalaisen oleskelun rekisteröimisestä todistus tai EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti.

Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietojesi perusteella.

Muun maan kansalainen, jolla on oleskelulupa

Täytä TE-toimistoon työnhakijaksi ilmoittautumislomake, ja lähetä se TE-toimistoon, josta sinuun otetaan yhteyttä alkuhaastattelun ja työnhakukeskustelujen järjestämiseksi. Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimistossa. Sinut kirjataan työnhakijaksi, jos sinulle on myönnetty oleskelulupa ja ja sinulla on työnteko-oikeus Suomessa. Jos sinulla ei voimassa olevaa oleskelulupaa, mutta olet hakenut jatko-oleskelulupaa, TE-toimisto tarkistaa, voitko ilmoittautua työnhakijaksi.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla järjestelmässämme ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa mm. asiakastietojesi perusteella.

Jos olet ollut aiemmin TE-toimiston asiakkaana, ilmoittaudu työnhakijaksi soittamalla valtakunnalliseen Henkilöasiakkaan puhelinpalveluun.

Ukrainan kansalainen

Ukrainasta sotaa paenneet voivat tehdä Suomessa töitä rajoituksetta sen jälkeen, kun ovat saaneet oleskeluluvan tilapäisen suojelun perusteella. Työnhaku alkaa ilmoittautumalla työnhakijaksi TE-toimistoon.

Työnhakijaksi ilmoittautuessasi kerrot työkokemuksestasi, koulutuksestasi ja osaamisestasi. Kerää tiedot todistuksistasi. Etuuslausuntoa varten sinun tulee kirjata tarkasti tiedot tekemistäsi töistä.

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään myös arvioimaan, mitä palveluja tarvitset ja kertomaan millaisia suunnitelmia sinulla on työn saamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Verkossa työnhakijaksi ilmoittautuminen onnistuu vain vahvasti tunnistautuen. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia, aloita työnhaku soittamalla palvelunumeroon tai käy TE-toimistossa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotSatakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 18.5.2022