suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

 • Palvelu
 • Vesilahti
 • Julkinen palvelu

Vesilahden kunta vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Vesilahti ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

 1. jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai
 2. jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut voi korvata työnhakuun ja työllistymiseen liittyviä matka- ja yöpymiskuluja.

Jos olet työtön, Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut voi korvata matka- ja yöpymiskustannuksia matkoista työhaastatteluun Suomessa tai toisessa EU-/ETA-maassa. Haettavan työn tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja työajan oltava keskimäärin 18 tuntia viikossa.

Toimi näin

Hae korvausta kuukauden kuluessa työhaastatteluun tai palveluun osallistumisesta. Täytä lomake ja lähetä se Vesilahden kunnan työllisyyspalveluihin. Valitse lomake KK661.

Matkakuitteja ei liitetä hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut voi olla yhteydessä työnantajaan tarkistaakseen työhaastattelun tietoja. Jos et halua, että Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakas.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

 • käyt työhaastattelussa ja työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa
 • korvauksen maksaminen arvioidaan työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaiseksi.

Yöpymiskustannuksia haastattelumatkalle voidaan korvata, jos yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi Vesilahden kunnan työllisyyspalvelut arvioi kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

 • osallistut työvoimakoulutuksen valintakokeeseen tai soveltuvuusarviointiin
 • tutustut työvoimakoulutusta järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua selvittääksesi oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluun vamman tai sairauden takia
 • asioit Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa ja käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia
 • osallistut Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen järjestämään asiatuntija-arviointiin.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVesilahden kunta
Palvelusta vastaaVesilahden kunta
Alue Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 16.3.2021