suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset työllisyyden kuntakokeilussa

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Työllisyyden kuntakokeilu korvaa harkinnanvaraisesti työnhakumatkoista ja palveluihin osallistumisesta syntyneitä matka- ja yöpymiskuluja.

Toimi näin

Kun olet osallistunut työhaastatteluun tai palveluun, sinulla on kuukausi aikaa hakea korvausta.

Täytä lomake ja lähetä se kuntakokeiluun.

Sinun ei tarvitse liittää matkakuitteja hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa yhdeltä matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

Kuntakokeilu voi olla yhteydessä työnantajaan ja tarkistaa työhaastattelun liittyviä tietoja. Jos et halua, että kuntakokeilu on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Työhaastattelun matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja työnhakijana TE-palveluissa.

Voit hakea työhaastattelusta aiheutuvien kustannusten korvausta, jos käyt työhaastattelussa Suomessa tai EU-maassa. Työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa. Yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi korvauksen maksaminen on työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaista.

Lisäksi TE-toimisto tai kuntakokeilu arvioi, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja työnhakijana TE-palveluissa.

Kustannuksia voidaan korvata, jos osallistut työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen,

tutustut työvoimakoulutuksen järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua, jotta voit tarkistaa oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluusi vamman tai sairauden takia tai

asioit TE-toimiston tai kuntakokeilun toimipaikassa, käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia tai osallistut TE-palveluiden järjestämään asiantuntija-arviointiin.

Palvelun toteuttaa

Kuopion kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 25.1.2023