suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimisto tai kuntakokeilu korvaa harkintansa mukaan työnhakumatkoista ja palveluihin osallistumisesta syntyneitä matka- ja yöpymiskuluja.

Toimi näin

Kun olet osallistunut työhaastatteluun tai palveluun, sinulla on kuukausi aikaa hakea korvausta.

Täytä lomake ja lähetä se TE-toimistoon tai kuntakokeiluun.

Sinun ei tarvitse liittää matkakuitteja hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa yhdeltä matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

TE-toimisto tai kuntakokeilu voi olla yhteydessä työnantajaan ja tarkistaa työhaastattelun liittyviä tietoja. Jos et halua, että TE-toimisto tai kuntakokeilu on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Työhaastattelun matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja työnhakijana TE-palveluissa.

Voit hakea työhaastattelusta aiheutuvien kustannusten korvausta, jos käyt työhaastattelussa Suomessa tai EU-maassa. Työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa. Yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi korvauksen maksaminen on työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaista.

Lisäksi TE-toimisto tai kuntakokeilu arvioi, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja työnhakijana TE-palveluissa.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

  • osallistut työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen,
  • tutustut työvoimakoulutuksen järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua, jotta voit tarkistaa oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluusi vamman tai sairauden takia tai
  • asioit TE-toimiston tai kuntakokeilun toimipaikassa, käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia tai osallistut TE-palveluiden järjestämään asiantuntija-arviointiin.

Palvelun toteuttaa

Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.9.2022