suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

TE-toimisto korvaa harkintansa mukaan työnhakumatkoista ja palveluihin osallistumisesta syntyneitä matka- ja yöpymiskuluja.

Voit hakea korvausta, jos olet työtön ja

 • matkustat työhaastatteluun Suomessa tai EU-maassa
 • osallistut työvoimakoulutuksen valintatilaisuuteen tai soveltuvuuskokeeseen
 • osallistut asiantuntija-arviointiin
 • asioit TE-toimistossa ja tarvitset kuljetuspalveluita.

Toimi näin

Hae korvausta kuukauden kuluessa työhaastatteluun tai palveluun osallistumisesta. Täytä lomake ja lähetä se TE-toimistoon.

Matkakuitteja ei liitetä hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

TE-toimisto voi olla yhteydessä työnantajaan tarkistaakseen työhaastattelun tietoja. Jos et halua, että TE-toimisto on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Työhaastattelun matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön työnhakija. Kustannuksia voidaan korvata, jos:

 • käyt työhaastattelussa ja työ, johon haet kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18h/vko
 • korvauksen maksamisen katsotaan olevan työllistymisesi kannalta tarkoituksenmukaista.

Yöpymiskustannuksia haastattelumatkalle voidaan korvata, jos yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi TE-toimisto arvioi, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä.

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja TE-toimiston asiakas. Kustannuksia voidaan korvata, jos

 • osallistut työvoimapoliittisen koulutuksen valintakokeeseen tai soveltuvuusarviointiin.
 • tutustut työvoimapoliittisen koulutuksen järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua selvittääksesi oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluun vamman tai sairauden takia
 • asioit TE-toimistossa ja käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia
 • osallistut TE-toimiston järjestämään asiatuntija-arvioitiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotHämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 4.2.2022