suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Työn hakemisesta aiheutuvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaukset

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työlliste ...

Toimi näin

Hae korvausta kuukauden kuluessa (30 päivää) työhaastatteluun tai palveluun osallistumisesta. Täytä lomake ja lähetä se Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin. Valitse lomake KK611.

Matkakuitteja ei liitetä hakemukseen, sillä korvausta maksetaan 0,21 euroa kilometriltä. Matkakustannusten omavastuuosuus on 12 euroa ja enimmäiskorvaus on 200 euroa matkalta.

Yöpymiskustannuksia maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan, kuitenkin enintään 80 euroa vuorokaudelta. Liitä mukaan kuitti ja kopio toteutuneista kuluista.

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut voi olla yhteydessä työnantajaan tarkistaakseen työhaastattelun tietoja. Jos et halua, että Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut on yhteydessä työnantajaan, liitä todistus haastattelukäynnistäsi mukaan hakemukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin liittyvien matka- ja yöpymiskustannusten korvaaminen edellyttää, että olet työtön ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakas. Kustannuksia voidaan korvata, jos

  • käyt työhaastattelussa ja työ, johon haet, kestää vähintään kaksi viikkoa ja työaika on keskimäärin vähintään 18 tuntia viikossa
  • korvauksen maksaminen arvioidaan tarkoituksenmukaiseksi työllistymisesi kannalta

Yöpymiskustannuksiasi haastattelumatkalle voidaan korvata, jos yöpyminen haastattelupaikkakunnalla on välttämätöntä liikenneyhteyksien takia. Lisäksi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut arvioi, kuinka helposti ja miltä etäisyydeltä työpaikkaan voisi löytyä sopiva työntekijä. Matka- ja yöpymiskustannusten korvausta on haettava kokeilukunnalta tai TE-toimistolta kuukauden kuluessa (30 päivää) matkapäivästä tai, jos olet yöpynyt, matkan päättymisestä.

Kustannuksia voidaan korvata, jos

  • osallistut työvoimakoulutuksen valintakokeeseen tai soveltuvuusarviointiin
  • tutustut työvoimakoulutusta järjestävään oppilaitokseen ennen koulutuksen alkua selvittääksesi oppilaitoksen esteettömyyden ja muun soveltuvuuden opiskeluun vamman tai sairauden takia
  • asioit Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa ja käyntisi katsotaan välttämättömäksi ja tarvitset kuljetuspalveluita vamman tai sairauden takia
  • osallistut Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen järjestämään asiantuntija-arviointiin

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 6.11.2023