suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Työllisyyttä tukeva toiminta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sinun on mahdollista osallistua työllisyyttä tukevaan toimintaan, mikäli et sairauden tai vamman vuoksi voi olla mukana tavanomaisessa työssä.

Työtoiminta

  • Työtoimintaa voidaan järjestää sinulle toimintayksiköissä ja tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaa varten sinulle tehdään yksilöllinen suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti. Kun osallistut työtoimintaan, et ole työsuh ...

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä sähköpostitse oman alueesi vammaispalveluihin. Sähköpostiosoitteen löydät kohdasta puhelinasiointikanavat.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea palvelua vammaisuuden perusteella. Työllisyyttä tukeva toiminta on tarkoitettu sinulle, jos vamman tai sairauden vuoksi et voi osallistua sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuun työtoimintaan ja tai toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön.

Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksamaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.

Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää siihen osallistuvien toimintakykyä.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 15.5.2023