suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Kehitysvammaisten työtoiminta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työtoiminta on kodin ulkopuolella järjestettyä työllistymistä edistävää toimintaa, jota järjestetään yksikössä tai yksikön ulkopuolella.

Voit osallistua työtoimintaan, jos sinulle on myönnetty kehitysvammalain mukainen erityishuolto-ohjelma ja tarvitset tukea ja ohjausta esimerkiksi työelämässä ja arjessa tarvittavien taitojen opetteluun ja ylläpitämiseen.

  • Työtoiminnassa sinun työtehtäväsi vas ...

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä sähköpostitse oman alueesi vammaispalveluihin. Sähköpostiosoitteen löydät vammaispalvelujen toimistojen yhteystiedoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea palvelua vammaisuuden perusteella. Työtoiminta on tarkoitettu sinulle, jos vamman tai sairauden vuoksi et voi osallistua sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuun työtoimintaan ja tai toimeentulosi perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön.

Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksamaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.

Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää siihen osallistuvien toimintakykyä.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 11.4.2024