suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Työllisyyspalvelut

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Kunnan perusturvatoimen alaisuudessa toimiva työllisyydenhoidon yksikkö organisoi ja vastaa keskitetysti kuntouttavasta työtoiminnasta sekä kaikista Työ- ja elinkeinotoimiston aktiivitoimenpiteistä, joita ovat palkkatuettu työ, työkokeilu ja velvoitetyöllistäminen. Työllisyydenhoidon palveluihin kuuluvat myös Nuorten Ykspaja.

Urjalan kunta tukee pitkään työttömänä olleiden henkilöiden yksilöllisiä polkuja kohti avoimia työmarkkinoita tarjoamalla työelämävalmiuksia sekä elämän- ja arjenhallintaa tukevia avustavia työtehtäviä osana työyhteisöä. Kuntouttava työtoiminta kartuttaa työkokemusta ja tukee asiakkaita uuden oppimisen mahdollisuuksiin. Toiminta sijoittuu yleensä kunnan eri toimipisteisiin sekä eri yhdistysten ja seurakunnan avustaviin tehtäviin. Kyseessä ei ole työsuhde.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan asiakkaan, Te-toimiston ja kunnan edustajan yhteistyönä laaditun aktivointisuunnitelman kautta

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUrjalan kunta
Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 15.5.2020