suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sotkamon kunta

Työllisyyden kuntakokeilun palvelut työnhakijalle

  • Palvelu
  • Sotkamo
  • Julkinen palvelu

Sotkamon kunta on yksi Kainuun työllisyyden kuntakokeilun kunnista. Kuntakokeilulain mukaisesti Sotkamo vastaa kokeilulle kuuluvan kohderyhmän TE-palveluiden järjestämisestä. Kuntakokeilun kohderyhmään kuuluvat kaikki Sotkamossa asuvat työttömänä tai työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiosidonnaiseen päivärahaan. Kohderyhmään kuuluvat myös kaikki työttömänä tai ...

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluiden Oma asiointi -palvelussa verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittautua työnhakijaksi henkilökohtaisesti asioimalla Kajaanin TE-toimistossa. Tarvitset mukaasi henkilötodistuksen tai passin. Vieraskielisenä tarvitset mukaasi myös oleskeluluvan ja EU-kansalaisen rekisteröintitodistuksen, jos sinulla sellainen on.

Voit myös ilmoittautua puhelimitse ottamalla yhteyttä valtakunnalliseen puhelinpalveluun, jos olet aiemmin ollut TE-toimiston asiakkaana.

Jos kuulut työllisyyden kuntakokeilun kohderyhmään, TE-palvelut ohjaavat sinut Sotkamon kokeilutoimiston asiakkaaksi. Muussa tilanteessa asiakkuutesi on TE-toimistossa.

Kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi, sinulla on oikeus TE-palveluihin. Oma TE-palveluiden asiantuntijasi auttaa ja neuvoo sinua.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta (1269/2020)

Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (916/2012)

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014)

Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (916/2012)

Palvelun toteuttaa

Sotkamon kunta

Palvelusta vastaa

Sotkamon kunta
Tekstistä vastaa: Sotkamon kunta
Päivitetty: 1.3.2023