suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Työllistymistä tukevat palvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille työllistymismahdollisuuksien ja elämänhallinnan parantamiseksi.

Kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen perustuu aktivointisuunnitelmaan, jonka työvoimatoimiston ja kunnan sosiaalihuollon viranomainen, esimerkiksi sosiaalityöntekijä, laativat yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Kuntien on lain mukaan järjestettävä kuntouttavaa työtoimintaa niille pitkään työttöminä olleille asiakkaille, jotka saavat työmarkkinatukea tai toimeentulotukea.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuva saa joko työmarkkinatuen ja siihen liittyvän kulukorvauksen tai osallistumisesta aiheutuvat matkakustannukset, jos työmatka yhteen suuntaan on yli 5 kilometriä.

Työtoimintaa järjestetään yksilöllisesti osa- tai kokopäiväisesti 1-4 päivänä viikossa 3-24 kuukauden ajan.

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) tarjoaa pitkään työttömänä olleelle työnhakijalle eri viranomaisten palveluja yhden luukun periaatteella. Monialaisessa palvelussa selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoima-, sosiaali- ja terveys- sekä kuntoutuspalveluja.

TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa yhteispalvelun asiakkaaksi. Työntekijä voi tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä omalta virkailijaltaan ja tehdä aloitteen monialaiseen yhteispalveluun ohjaamisesta.

Palvelu on tarjolla jokaisen TE-toimiston alueella ja kaikissa manner-Suomen kunnissa. Raahen kaupungin sekä Pyhäjoen ja Siikajoen kuntien alueilla kuntien osuutta hoitaa Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän aikuissosiaalityö.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksen tavoitteena on kunnan vastuulla olevien työllistymistä edistävien palvelujen tehostaminen ja pitkäaikaistyöttömyyteen vaikuttaminen edistämällä työnhakijoiden urasuunnittelua, työllistymistä tai koulutukseen siirtymistä.

Työskentely on tavoitteellista ja ratkaisukeskeistä. Se perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaan verkoston ja työnantajien sekä oppilaitosten kanssa.

Työpajatoiminta

Työpajatoimintaa tarjoavat Raahen kaupunki sekä Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat. Ohjaus työpajoille tapahtuu pääsääntöisesti aikuissosiaalityön ja TE-palvelujen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 10.11.2020