suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on yhteistoimintamalli, jossa eri tahojen palvelut ovat saatavilla samasta paikasta ja jossa tarvittavat palvelut sovitetaan yhdeksi palvelukokonaisuudeksi asiakkaan palvelutarpeiden mukaan. Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt tarvitsevat usein eri viranomaisten tuottamia palveluja työllistymisen edistämiseksi. Vain TYP-asiakaskrit ...

Toimi näin

TE-toimisto, hyvinvointialue tai Kela voi ohjata sinut monialaisen yhteispalvelun (TYP) asiakkaaksi. Voit kysyä palveluun pääsystä omasta TE-toimistostasi tai kotikunnastasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Laki työllistämistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta sääntelee TYP-palvelun asiakasohjauksen asiakaskriteerit. Monialaiseen yhteispalveluun voidaan ohjata, jos on monialaisen yhteispalvelun tarve ja on saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivältä työttömyyden perusteella, tai on täyttänyt 25 vuotta ja ollut yhtäjaksoisesti työttömänä 12 kuukautta, tai on alle 25-vuotias ja on ollut yhtäjaksoisesti työttömänä kuusi kuukautta. Asiakkuuden muut ehdot tulevat laista, joista tärkeimpinä mm. työttömyysturvalaki, laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta, laki kuntouttavasta työtoiminnasta, sosiaalihuoltolaki, laki kansaneläkelaitoksesta.

Palvelun toteuttaa

Ylitornion kunta

Palvelusta vastaa

Ylitornion kunta
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 1.6.2023