suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on yhteistoimintamalli, jossa eri tahojen palvelut ovat saatavilla samasta paikasta ja jossa tarvittavat palvelut sovitetaan yhdeksi palvelukokonaisuudeksi asiakkaan palvelutarpeiden mukaan. Vaikeassa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt tarvitsevat usein eri viranomaisten tuottamia palveluja työllistymisen edistämiseksi. Vain TYP-asiakaskriteerit täyttävä työtön työnhakija voidaan ohjata TYP:n asiakkaaksi.

Toimi näin

TYPin asiakkaaksi voi ohjata TE-toimisto, kunta tai Kela TYP-laissa määriteltyjen asiakaskriteerien perusteella. Palveluun pääsyn kriteerejä voi tiedustella TE-toimiston, kunnan sosiaalityöntekijältä tai Kelan virkailijalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laki työllistämistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta sääntelee TYP-palvelun asiakasohjauksen asiakaskriteerit. Monialaiseen yhteispalveluun voidaan ohjata , jos on monialaisen yhteispalvelu tarve ja on saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivältä työttömyyden perusteella, tai on täyttänyt 25 vuotta ja ollut yhtäjaksoisesti työttömänä 12 kuukautta, tai on alle 25-vuotias ja on ollut yhtäjaksoisesti työttömänä kuusi kuukautta. Asiakkuuden muut ehdot tulevat laista, joista tärkeimpinä mm. työttömyysturvalaki, laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta, laki kuntouttavasta työtoiminnasta, sosiaalihuoltolaki, laki kansaneläkelaitoksesta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlitornion kunta
Palvelusta vastaaYlitornion kunta
Alue Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylitornion kunta
Päivitetty: 22.6.2020