suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Työllistymistä edistävässä monialaisessa yhteispalvelussa (TYP) kunta, TE-toimisto, Kela selvittävät kanssasi, mitä palveluja tarvitset työllistymisesi edistämiseksi. Palvelutarpeesi selvittämisen jälkeen kanssasi laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. Työllistymistä edistävässä monialaisessa yhteispalvelussa sovitetaan palvelut yhdeksi palvelukokonaisuudeksi sinun palvelutarpeesi mukaan. TE-toimisto, kunta tai Kela ohjaa sinut yhteispalvelun asiakkaaksi.

Laki määrittelee, että työttömällä on monialaisen yhteispalvelun tarve, jos hänen työllistymisensä edistäminen edellyttää TE-toimiston, kunnan ja Kelan järjestämisvastuulle kuuluvien palvelujen yhteensovittamista. Palvelun tarkoituksena on edistää sinun työllistymistäsi.

Monialainen yhteispalvelu päätetään, kun et enää tarvitse eri tahojen palvelujen yhteensovittamista.

Toimi näin

Voit tiedustella palveluun pääsyn kriteerejä Rovaniemen aikuissosiaalityöstä puhelimitse tai verkkoneuvonnan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Rovaniemen kunta, Kela ja TE-toimisto ohjaavat palveluun kuntansa työttömiä työnhakijoita, jotka ovat saaneet työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella, täyttäneet 25 vuotta ja olleet työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta, tai alle 25-vuotiaat jotka olleet työtön yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta sekä joilla arvioidaan olevan monialaisen yhteispalvelun tarve.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 14.10.2020