suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu TYP

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Palvelu on tarkoitettu pitkään työttömänä olleille asiakkaille. Siinä selvitetään, mitä palveluja työnhakija tarvitsee työllistymisen edistämiseksi ja laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. TE-toimisto, kaupunki ja Kela arvioivat yhdessä asiakkaan kanssa palvelutarpeen ja ohjaavat työllistymistä edistäviin palveluihin.

1.3.2021 - 30.6.2023 palvelutarpeen arvioivat ja suunnitelman laativat edellä kerrotusta poiketen asiakas, kaupunki ja Kela yhdessä niiden työttömien työnhakijoiden osalta, jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (1269/2020).

Toimi näin

Palveluun tullaan ohjatusti, kun viranomainen on tunnistanut monialaisen yhteispalvelun tarpeen. Voit myös itse olla yhteydessä Lempäälän työllisyyspalveluihin ja tiedustella mahdollisuuksiasi ohjautua palveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunta, Kela ja TE-toimisto ohjaavat palveluun työttömiä työnhakijoita, jotka ovat saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää, olleet yhtäjaksoisesti työttömänä yli 12 kuukautta tai 6 kuukautta (alle 25-vuotiaat) ja joilla arvioidaan olevan monialaisen yhteispalvelun tarve.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta, Kela, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotPirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kela
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 20.4.2021