suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työllistä taidolla

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työllistä taidolla on maksuton palvelu, joka tarjoaa neuvontaa pienille yrityksille eli yksin- ja mikroyrittäjille, jotka ovat lisätyövoiman tarpeessa.

Palvelusta saat tukea

  • rekrytointiin,
  • työn ostamiseen ja vuokraamiseen sekä
  • työnantajana toimimiseen.

Palveluntuottaja auttaa sinua löytämään sopivimman tavan hankkia työvoimaa. Palvelusta saat tietoa myös erilaisista tukipalveluista, ...

Toimi näin

Jos haluat osallistua palveluun, täytä verkkolomake.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu ensisijaisesti kasvua ja yrityksen kehittymistä tavoitteleville yksinyrittäjille ja mikroyrityksille, joilla on akuutti tarve rekrytoida tai teettää työtä. Lisäksi se sopii yrittäjille, jotka haluavat kehittää edellä mainittuihin asioihin liittyvää osaamistaan. Palvelua voivat saada myös yritykset, jotka ovat kiinnostuneita selvittämään mahdollisuutensa hankkia uutta työvoimaa.

Neuvontapalvelusta hyötyvät eniten yrittäjät, joilla ei ole vielä laajaa kokemusta työn hankkimisesta tai työnantajuudesta ja joiden on esimerkiksi ajanpuutteen takia vaikea hankkia tietoa omatoimisesti. Neuvonnasta on yleensä ollut hyötyä eniten yrittäjille, jotka ovat toimineet työnantajana alle viisi vuotta tai joiden yritys työllistää enintään viisi henkilöä. Tätä suurempia tai vanhempia yrityksiä voidaan ottaa mukaan palveluun harkinnan mukaan yrityksen palvelutarpeen perusteella.

Palvelu on kertaluonteinen eli se voidaan tarjota samalle Y-tunnukselle tai yrittäjälle vain kerran, joten sinun kannattaa miettiä, mikä on sopivin aika palveluun osallistumiselle. Jos olet osallistunut muuhun vastaavan sisältöiseen palveluun aikaisemmin, se voidaan ottaa harkinnassa huomioon. Palvelu voidaan harkinnan mukaan myöntää poikkeuksellisesti jollekin Y-tunnukselle uudelleen.

Palvelussa huomioidaan EU:n valtiontukisäännöt siten, että rahoitus palvelulle annetaan vähämerkityksistä eli ns. de minimis -tukea koskevan säännön perusteella. Säännön mukaan alle 200 000 euron tuki, joka myönnetään yritykselle kolmen peräkkäisen verovuoden kuluessa, on merkitykseltään niin vähäistä, ettei siitä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kolmella toimialalla on 200 000 euroa / kolme vuotta pienempi de minimis -tukiraja ja niitä ovat

  • kalastuksen ja vesiviljelyn ala, jonka tukiraja on enintään 30 000 euroa kolmen verovuoden aikana,
  • maataloustuotteiden alkutuotannon ala, jonka tukiraja on enintään 15 000 euroa kolmen verovuoden aikana ja
  • maantieliikenteen ala, jonka tukiraja on enintään 100 000 euroa kolmen verovuoden aikana.

Kun haet palveluun, sinun on kerrottava aikaisemmin saamiesi tukien määrä, jotta voidaan todeta, että tukirajat eivät ylity. Muita de minimis -tukia ovat esimerkiksi starttiraha ja palkkatuki sekä erilaiset kehittämisavustukset ja lainat.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta (916/2012)

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 24.1.2023