suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Työkykyselvitys

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Työkykyselvityksen perustehtävänä on selvittää ja arvioida palveluun lähetteellä ohjattujen 18-63 -vuotiaiden asiakkaiden työ- ja toimintakyky sekä kuntoutuksen ja eläkkeen saamisen mahdollisuudet.

Sosiaalitoimen palvelupisteen tai työvoiman palvelukeskuksen työntekijä ohjaa asiakkaan työkykyselvitykseen erillisellä kirjallisella lähetteellä, jossa on liitteenä asiakkaan allekirjoittama suostumus tietojen antamiseen.

Sosiaalityöntekijän tekemän alkuarvion jälkeen asiakas ohjataan mahdollisiin tutkimuksiin. Tutkimusten perusteella erikoislääkäri tekee B-lausunnon, jossa hän arvioi asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja kuntoutusedellytyksiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluun ohjatut 18-63 -vuotiaat asiakkaat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömille ja työttömyyden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen.

Työttömät voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 24.1.2022