suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Ylöjärven kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Ylöjärvi ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahan ...

Toimi näin

Kun haluat työkokeilun avulla selvittää kiinnostuksesi ja soveltuvuutesi johonkin tehtävään tai ammattiin, ota yhteyttä sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta tai keskustele asiasta OMA-valmentajasi tai sinua ohjaavaan Ylöjärven kaupungin työllisyyspalveluiden psykologin kanssa. Työkokeilupaikan voit hankkia itse. Vinkkejä paikoista saat myös sähköisessä Oma asiointi -palvelussa.

Työkokeilusta sovitaan kanssasi laadittavassa työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa. Työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysetuutta korotettuna työkokeilun ajalta. Korotettua työttömyysetuutta voidaan maksaa enintään 200 päivältä.

Korvaavia suunnitelmia ovat aktivointisuunnitelma, kotoutumissuunnitelma ja monialainen työllistymissuunnitelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Työkokeilu toteutetaan sinulle uusissa tehtävissä. Jos olet ollut pitkään pois työmarkkinoilta, työkokeilu voi olla kuitenkin mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävissä, joissa olet aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Työkokeilua ei kuitenkaan voi järjestää vastavalmistuneille heidän omalla alallaan työkokemuksen hankkimiseksi.

Palvelun toteuttaa

Ylöjärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Ylöjärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 8.6.2023