suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selvittämiseksi voit tutustua työelämään työkokeilun avulla. Työkokeilulla voidaan myös tukea paluutasi työelämään pitkän poissaolon jälkeen.

Työkokeilu voi liittyä suunnittelemaasi alaan, mutta voit mennä kokeiluun myös silloin, kun tulevasta alasta ei vielä ole tietoa. Tällöin työkokeilu on mahdollista järjestää esimerkiksi työpajalla, jossa voit kokeilla eri ...

Toimi näin

Kun haluat työkokeilun avulla selvittää kiinnostuksesi ja soveltuvuutesi johonkin tehtävään tai ammattiin, keskustele asiasta TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan tai sinua ohjaavan TE-toimiston psykologin kanssa. Voit hankkia työkokeilupaikan itse. Saat vinkkejä paikoista Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua työkokeiluun esimerkiksi seuraavissa tilanteissa.

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.
  • Sinun on vaihdettava alaa terveydellisten syiden tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia.
  • Olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esimerkiksi perhevapaiden vuoksi.
  • Harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi.

Sinun tulee tutustua työkokeilussa sinulle uusiin tehtäviin. Jos olet ollut pitkään pois työelämästä, työkokeilu on mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävässä, jossa olet jo aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Jos olet vastavalmistunut, et voi osallistua työkokeiluun omalla alallasi työkokemuksen hankkimiseksi.

Palvelun toteuttaa

Työ- ja elinkeinotoimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

Työ- ja elinkeinotoimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.9.2022