suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistet ...

Toimi näin

Kun haluat työkokeilun avulla selvittää kiinnostuksesi ja soveltuvuutesi johonkin tehtävään tai ammattiin, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi tai sinua ohjaavaan Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden psykologiin. Voit jättää yhteydenottopyynnön myös sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta. Työkokeilupaikan voit hankkia itse. Vinkkejä paikoista saat myös sähköisessä Oma asiointi -palvelussa.

Työkokeilusta sovitaan kanssasi laadittavassa työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa. Työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa työttömyysetuutta korotettuna työkokeilun ajalta. Korotettua työttömyysetuutta voidaan maksaa enintään 200 päivältä.

Korvaavia suunnitelmia ovat aktivointisuunnitelma, kotoutumissuunnitelma ja monialainen työllistymissuunnitelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Työkokeilu toteutetaan sinulle uusissa tehtävissä. Jos olet ollut pitkään pois työmarkkinoilta, työkokeilu voi olla kuitenkin mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävissä, joissa olet aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Työkokeilua ei kuitenkaan voi järjestää vastavalmistuneille heidän omalla alallaan työkokemuksen hankkimiseksi.

Työkokeilun järjestäjä voi olla yritys, yksityinen elinkeinonharjoittaja, kunta, kuntayhtymä, muu yhteisö, säätiö, valtion virasto tai laitos. Yksityishenkilö ei voi toimia työkokeilun järjestäjänä.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 30.11.2022