suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Työpaikalla toteutettavan työkokeilun avulla voit saada jalkasi työpaikan oven väliin, kun palaat työmarkkinoille tai olet aloittamassa uraasi. Kokeilupaikkaa kannattaa hakea itse, mutta myös TE-toimistosta saat tietoa työnantajista, jotka voivat ottaa sinut työkokeiluun.

Työkokeilussa voit näyttää työnantajalle osaamistasi ja motivaatiotasi. Kun kokeilet työtehtäviä, voit myös yhdessä työkokeilu ...

Toimi näin

Kun haluat työkokeilun avulla selvittää kiinnostuksesi ja soveltuvuutesi johonkin tehtävään tai ammattiin, ota yhteyttä TE-toimistoon sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta tai keskustele asiasta vastuuasiantuntijasi tai sinua ohjaavaan TE-toimiston psykologin kanssa.

Työkokeilupaikan voit hankkia itse, vinkkejä paikoista saat myös TE-toimiston sähköisessä Oma asiointi -palvelussa.

Voit myös keskustella Sipoon kunnan tarjoamista mahdollisuuksista kunnan työllisyyspäällikön kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Työkokeilun avulla voit tutustua työelämään, eri työtehtäviin ja ammattialoihin sekä saada apua soveltuvuuden selvittämisessä. Työkokeilun tavoitteena on ammatillisten suunnitelmien selkiyttäminen. Työkokeilun avulla voidaan myös tukea paluutasi työmarkkinoille pitkän poissaolon jälkeen. Työkokeiluun voit lähteä mm. seuraavissa tilanteissa:

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus.
  • Alan vaihto on välttämätön joko terveydellisistä syistä tai työmarkkinoiden rakennemuutoksen takia.
  • Olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta joko pitkittyneen työttömyyden tai esim. perhevapaiden vuoksi.
  • Harkitset yrittäjyyttä ja haluat selvittää kiinnostustasi ja soveltuvuuttasi yrittäjäksi.

Työkokeilu toteutetaan sinulle uusissa tehtävissä. Vain, jos olet ollut pitkään pois työmarkkinoilta, työkokeilu on mahdollista järjestää ammatissa tai tehtävissä, missä olet aiemmin toiminut. Tällöin on kyse työhön paluun tukemisesta työkokeilun avulla. Työkokeilua ei esimerkiksi voi järjestää vastavalmistuneille heidän omalla alallaan työkokemuksen hankkimiseksi.

Palvelun toteuttaa

Uudenmaan TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Uudenmaan TE-toimisto

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 26.3.2024