suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Työkokeilu

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Työkokeilu perustuu TE-toimiston, työnhakijan ja työnantajan väliseen sopimukseen. Työnantajana voi olla kunta, yhdistys tai yritys.

Työkokeilupäivien ajalta maksetaan työttömyysetuuden ohella kulukorvausta 9 euroa/osallistumispäivä ammattitutkinnon suorittaneille ja yli 25-vuotiaille. Kulukorvaus on TE-toimiston harkinnanvarainen tuki. Kyseisen korvauksen maksaa työttömyysetuutesi maksaja.

Sisällölliset tavoitteet sekä ajallinen ja päivittäinen kesto vaihtelevat yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kunta tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia kunnan eri työpaikoilla, joita voivat olla esim. henkilöstöravintola, päiväkoti, keittiö, siivouspalvelut, nuorisopalvelut, kirjasto, tekninen ala tai kunnossapito.

Toimi näin

Sopiaksesi työkokeilusta varmista ensin TE-toimistosta, että se on merkitty työllistymissuunnitelmaasi. Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä kunnan työllisyyspalveluihin, josta etsitään sinulle soveltuva työkokeilupaikka.

Kenelle ja millä ehdoin

Työkokeiluoikeus myönnetään TE-toimistossa sillä edellytyksellä, että työnhakijalla on työkokeilusta merkintä asiakkaan työllistymissuunnitelmassa TE-toimistossa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Työpäivän aikana tarjoiltava ateria ja työmatkat voivat olla maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 11.5.2020