suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Työikäisten yleiset terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Jos koet tarvetta hakeutua terveystarkastukseen, niin ota yhteyttä oman alueesi sairaanhoitajaan puhelinaikana, jolloin voitte yhdessä sopia käynnin ajankohdan. Hoitaja  tiedustelee jo puhelimessa hyvinvointiisi liittyviä asioita, joiden pohjalta tehdään alustavaa hoidon tarpeen arviointia tulevaa käyntiä varten. Tarvittaessa hoitaja varaa myös lääkärin käynnin.

Toimi näin

Omahoitajaan saat yhteyden soittamalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu työikäisille nokialaisille.

Palvelu on maksullinen.

Puhelinneuvonta on maksutonta. Käynneistä peritään käyntimaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020