suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Työikäisten yleiset terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Terveystarkastuksia tekevät terveydenhoitajat ja lääkärit. Voit hakeutua tarkastukseen terveydenhoitajalle, jos sinua huolettaa esimerkiksi kolesteroliarvo, ylipaino, verenpaine tai verensokeri.

Toimi näin

Terveydenhoitajan tekemään terveystarkastukseen voit varata ajan aikuistiimin terveydenhoitajilta ja lääkärin tekemään terveystarkastukseen lääkärin vastaanotolta. Terveydenhoitajien ja lääkärin vastaanotolla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Lääkärin tekemät terveystarkastukset ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 6.7.2020