suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Työikäisten yleiset terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Aikuisten terveystarkastukset tehdään aikuisneuvoloissa OmaAsemilla. 40-vuotiaille ja 50-vuotiaille naisille sekä miehille ei enää tehdä kutsuttuina terveystarkastuksia, mutta ajan terveystarkastukseen voi varata oma-aloitteisesti tai lääkärin tai hoitajan suosituksesta iästä riippumatta. Kaikkiin käynteihin liittyy elämäntavan hallinnan kartoitus ja terveysneuvonta. Tarkastuksissa ilmenneet poikkeavat löydökset selvitetään oman lääkärin ajanvarausvastaanotolla.

Aikuisneuvolat tarjoavat terveyteen liittyvää ohjausta ja neuvontaa sekä tekevät pieniä toimenpiteitä ja tutkimuksia aikuisille. Tavoitteena on edistää aikuisväestön terveyttä ja hyvinvointia sekä tunnistaa mahdolliset sairaudet ajoissa ja huolehtia hyvästä hoitotasapainosta.

Toimi näin

Kaikissa terveyteen liittyvissä kysymyksissä, elämäntapaohjauksissa ja pitkäaikaissairauksien seurannassa (mm. pitkäaikaisessa sairaanhoidossa hoitotarvikejakeluun liittyvissä asioissa) voit ottaa yhteyttä OmaAsemasi terveydenhoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Työikäisille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 13.3.2020