suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Työikäisten yleiset terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntalaiset voivat varata tarvittaessa ajan oman kunnan aikuisneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolle terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan vastaanotolla saa tietoa ja ohjeita terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista asioista kuten rokotuksiin, ravitsemukseen, liikuntaan, päihteisiin, tupakkaan tai painonhallintaan liittyvistä seikoista. Terveydenhoitaja ohjaa tarvittaessa laboratoriokokeisiin ja lääkärinvastaanotolle.

Toimi näin

Aikuisneuvolan terveydenhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella ja puhelinaika on päivittäin. Varaa aika omalta terveysasemaltasi soittamalla.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Työelämässä olevat voivat saada terveystarkastuksen myös omasta työterveyshuollostaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 11.5.2020